ONDERHOUD

Heeft uw tuin een grondige opknapbeurt nodig of gewoon een onderhoudsbeurt, aarzel niet, ik help u met alle plezier. Je kunt steeds kiezen voor werken in regie of met een onderhoudscontract voor periodiek onderhoud (wekelijks - maandelijks - jaarlijks).Snoeiwerken

Snoeien is een verjongingskuur voor bomen en heesters. Afhankelijk van hun soort worden ze jaarlijks of 2x/jaar gesnoeid. Ik doe dit met de grootste zorg en ruim steeds alle snoeiafval op. Ook het afvoeren van snoeiafval behoort tot de mogelijkheden.
Mijn specialiteit is vormsnoei van buxus, taxus, beuk,… Klik hier voor foto's van snoeiwerken.


Opkuis tuin

Alvorens een tuin periodiek te onderhouden is vaak een volledige opkuis nodig. Hierbij wordt de tuin in zijn geheel onder handen genomen. Kleine snoeiwerken, het verwijderen van herfstbladeren en de opkuis van plantenborders zijn hier slechts deelaspecten in. Op vraag kan ook de composthoek geledigd worden en de oprit of het terras een opknapbeurt krijgen.


Gazononderhoud

Regelmatig gazononderhoud is van groot belang om het verzwakken van gras en het onstaan van mos en gazononkruid tegen te gaan. Hoe vaak maaien nodig is, hangt sterk af van het seizoen en factoren als weer, bemesting, sproeien, de soorten gras en de gezondheid van jullie gazon. Aarzel niet om mij hierover vrijblijvend te contacteren. Afhankelijk van de noodzaak en jullie wensen kan er een beurtensysteem op maat worden uitgewerkt.


Verticuteren en beluchten

Verticuteren is een noodzakelijk maar lastig karwei waarbij je bovendien vaak met een hoop afval blijft zitten. Toch is dit verwijderen van mos en plantenresten noodzakelijk opdat het gazon opnieuw water en voedingsstoffen kan opnemen. Aangezien ik hiervoor over het geschikte materiaal beschikken helpen ik jullie graag verder.


Bemesting

Een belangrijke voorwaarde voor een prachtige tuin is een gezonde voedzame bodem, waar plantenwortels graag in groeien. Een regelmatige en aangepaste bemesting geven uw gras en planten een extra boost. Maar opgelet! Een exacte dosering en de juiste bemesting is hierbij van groot belang.Maaien gazon
met:
cirkelmaaier
mulching
zitmaaier


Bestrijden van ziekten en plagen

Een exacte dosering van bestrijdingsmiddelen tegen insecten (slakken, mollen, bladluizen, buxusmot, ...) ziekten en plagen is heel belangrijk. Laat u hierbij zeker bijstaan. Ik beschik over een erkenning voor het advies in - en het gebruik van bestrijdingsmiddelen.


Bladeren opruimen


Klepelen van terreinen met mini-tractor


Foto volgt


Rotoreggen van terrein met mini-tractor of motoculteur

Frezen van terrein met mini-tractor of motoculteur


foto volgt

Sitemap

Disclaimer

© 2023 tuinwerken Ruymen - All rights reserved

Privacy Policy