AANLEG

-
gazon
-
graszoden
-
aanplantingen
- ...
Gazon

Een mooi gazon begint met een goede grondbewerking Nadien wordt compost of grondverbetering, meststoffen en kalk ingewerkt. Na het nivelleren word dan gezaaid of kunnen graszoden geplaatst worden.
Klik hier voor foto's van aanleg en renovatie van een gazon.

Speelgazon:

De graszoden van speelgazon zijn gekweekt uit een mengeling van fijne en grovere grassoorten. Door de juiste verhouding van deze soorten krijgt u een grasmat dat intensief kan gebruikt worden.
Sportgazon:

Dit gazon is zeer sterk en snelkiemend. Door zijn samenstelling verdraagt het zeer goed zwaar beloop en intensieve sportactiviteiten zoals voetbal. Het gazonmengsel is donkergroen van kleur en heeft een sterk herstelvermogen.
Siergazon:

Deze graszoden bestaan uit een mengeling van verschillende fijne grassoorten. Ze hebben eerder een decoratieve functie en zijn ook uiterst geschikt om te zaaien op schaduwrijke plaatsen.

Graszoden

Indien u in een mum van tijd een nieuw gazon wil, dan zijn graszoden ideaal. Ze zijn na 14 dagen beloopbaar en vormen een onkruidvrij en dicht tapijt. Indien u kinderen of huisdieren heeft is dit vaak de ideale oplossing. Ze kunnen bijna het ganse jaar door geplaatst worden. Behalve bij sneeuw, vorst of hittegolf. De kleine rollen zijn 40cm breed en 250cm lang.
Klik hier voor foto's van aanleg gazon met graszoden.


Aanplantingen

Iedereen probeert door aanplantingen de vormgeving van zijn tuin op een individuele wijze te optimaliseren. We helpen jullie graag bij de keuze in een mooie afwisseling tussen bodembedekkers, struikmassieven, hagen en/of bomen/leibomen.

Hagen

Hagen bieden structuur in de tuin en geven ons de mogelijkheid om de tuin af te grenzen. Hagen zijn echter steeds arbeidsintensiever. De keuze van het soort haag zal een heel verschil maken in arbeidsuren en afval.
Bomen/leibomen

Zij zorgen voor een intiemer karakter in de tuin. Verhoudingen zijn hierbij heel belangrijk. Een boom is immers op zijn mooist wanneer die in zijn volledige breedte kan uitgroeien.
Struikmassieven

Zij zorgen vaak voor massa en een besloten gevoel in de tuin. Door een juiste keuze aan planten kan er het gehele jaar door genoten worden van de tuin. Struiken zijn er in alle maten, kleuren en bladtexturen. Er zijn niet alleen bladverliezende struiken, maar ook groenblijvende.


Sitemap

Disclaimer

© 2023 tuinwerken Ruymen - All rights reserved

Privacy Policy